
Vital All In One: en ny tilnærming til kosttilskuddsbransjen
Etter hvert som mengden informasjon om kostholdstrender, helse og ernæring har eksplodert over internett, markedet for kosttilskudd har jevnt og trutt vokst til en milliardindustri.
Aldri har befolkningen hatt tilgang til så mye helseinformasjon. Og aldri har vi hatt mer makt til å selvforske, selvdiagnostisere og selvforeskrive vitamin-, mineral- og næringspiller i et forsøk på å leve sunnere liv.
Men hvordan kan vi vite om vi tar de riktige kosttilskuddene for våre behov – og i riktige doser? Og selv om vi finner de riktige ingrediensene for å håndtere våre største helseproblemer, hvordan kan vi være sikre på at kroppen vår er i stand til å behandle dem ordentlig?
En effektiv dose for flere kosttilskudd
Det er denne bekymringen som fikk naturopatene Shane Sullivan og Stephen Sprada til å formulere sine egne daglig multinæringstilskudd – Vital Alt-i-ett. Målet deres var å levere en alt-i-ett-dose av næringsstoffer og enzymer for å gi et bedre grunnlag for optimal helse.
De hadde sett en kraftig økning i antall pasienter med mage-, tarm- og fordøyelsesproblemer som rapporterte en rekke andre helseproblemer. Disse varierte fra hudsykdommer, menstruasjonsproblemer og fedme, til sløvhet og mangel på konsentrasjon. Mange tok opptil 30 kosttilskuddspiller om dagen, men så liten effekt.
Shane og Stephen sier at mange av disse pillene ikke ble fordøyd effektivt, så de bestemte seg for å lage sin egen løsning ved å gi balansert ernæringsstøtte fra ekte mat i stedet for syntetisk fremstilte vitaminpiller.
Ernæringsmessige byggesteiner for bedre helse
Shane og Stephen identifiserte et behov for å forbedre den grunnleggende helsen til pasientene de behandlet før de kunne ta tak i deres spesifikke tilstander. Derfor formulerte de Vital All In One i 1999 for å innlemme alle råvarene kroppen trenger for å fungere godt.
Vital All In One er et produkt av omfattende forskning på optimale doser av essensielle næringsstoffer. Den inneholder over 70 forskjellige ingredienser, inkludert et bredt spekter av antioksidanter, kulturer for tarmhelse, essensielle aminosyrer, essensielle fettsyrer (omega 3, 6 og 9), fordøyelsesenzymer, cellepigmenter, plantesteroler og fibre.
For å gjøre det lettere for kroppen å absorbere, kommer formuleringen i pulverform, som fortynnes i vann, juice eller soyamelk.
Livsstilsfaktorer i det 21. århundre som påvirker hverdagshelsen
Moderne kosthold får ofte skylden når det gjelder økningen i kroniske sykdommer, allergier og andre helseproblemer. Og selv om dårlige spisevaner og en avhengighet av ferdigmat spiller en stor rolle, mener Shane at det er andre faktorer som påvirker kroppens evne til å absorbere næringsstoffer.
«Selv når matinntaket ditt er bra, kan ineffektiv fordøyelse begrense kroppens opptak av næringsstoffer. De to vanlige årsakene til ineffektiv fordøyelse er at man ikke tygger godt nok, eller at man spiser for fort. Begge disse resulterer i at større matporsjoner enn normalt svelges, for store til at fordøyelsesenzymer kan få full effekt.»
Overkoking og overprosessering av mat, industrigjødsel og til og med måten noen frukter og grønnsaker oppbevares kjølig på, kan ha en innvirkning på næringsstoffene kroppen vår får fra det vi spiser.
Hvordan maksimere næringsopptaket
Så, er det noe annet vi kan gjøre for å øke vårt daglige næringsinntak? Shane sier at noen pasienter handler på råd om å ta et bestemt enkelttilskudd uten å forstå fullt ut hvordan kroppen reagerer på det. Magnesium, for eksempel, har en sammenheng med kalsium, der en person bør ta det i et daglig forhold på 2:1 for optimal absorpsjon.
Han foreslår å fokusere på å gi kroppen et bredt spekter av næringsstoffer før man bruker kosttilskudd for å målrette individuelle helseproblemer.
Han legger til: «Vi lanserte Vital All In One i utgangspunktet for våre egne pasienter for å gi dem en bredspektret næringskilde, slik at vi kunne fokusere på deres individuelle helseproblem, vel vitende om at de fikk en god kilde til næringsstoffer som støtter deres generelle helsebehov.»