Vital every day

By ECommerce Manager

Sofapotet til løper - Slik kommer du i gang

Hvis du alltid har hatt en stor interesse for å løpe, kan det være en kamp å komme seg opp fra sofaen. Dette er spesielt tilfelle hvis du ikke har trent regelmessig. Men hvis du er opptatt av å bli en løper som går en 5 km distanse om gangen, kan det å sette seg mål og begynne med daglige turer gjøre det fullt mulig.

Det er mange helsemessige fordeler ved å løpe; det kan hjelpe med vekttap, styrke lungene, øke bentettheten din, det er bra for sinnet ditt, bra for selvtilliten og forbedre humøret, og det er bra for kroppen din generelt. Det beste av alt er at du ikke trenger noe spesielt utstyr for å komme i gang med løpingen.

En av de største hindringene mange finner når de begynner å løpe, er at mange føler at de ikke kan fullføre hele distansen. Å føle at du sliter med bare en sakte joggetur i et par hundre meter kan få deg til å føle at de egentlig ikke kommer til å være en "ekte" løper. Med riktig treningsplan og et komplett sett med mål kan nesten hvem som helst gå fra å sitte på sofaen til å fullføre en løpetur på 5 km i løpet av noen uker.

Vital every day

Hva er planen for sofa til 5K?

Treningsplanen for sofaen til 5K begynte i 1996 på nettstedet Cool Running. Det var en plan som var laget for å få folk til å løpe, selv om du hadde liten eller ingen erfaring. Planen er satt over ni uker og inkluderer ulike treningsøkter og en tidsplan for å hjelpe nybegynnere til å bli vant til å trene med jevne mellomrom. Dette hjelper sinnet og kroppen å bli vant til å løpe. I den digitale tidsalderen har sofaen til 5K-planen også blitt tilgjengelig som en app som er gratis å laste ned og den kan hjelpe deg med å spore fremgangen din.

Nøkkelting å huske når du starter på sofaen til 5K-programmet

Det er flere grunner til at dette programmet har blitt ganske populært siden dets første begynnelse på 90-tallet. Men det er en rekke ting du må huske på når du starter programmet for å gi deg selv en realistisk forventning.

Bruk den hvis du trenger et satt program

Noen mennesker trives virkelig når de får et spesifikt program eller planlegger å følge. Dette spesielle programmet for å hjelpe deg med å komme i gang med løping er veldig bra ved at det har ni uker med angitte instruksjoner. Enten du skriver ut instruksjonene eller om du laster ned appen, blir du fortalt hver dag hva du må gjøre for å forbedre kondisjonen din til å løpe 5 km. For folk som har travle og hektiske liv, kan dette være den perfekte måten å følge instruksjoner uten å måtte finne ut en plan selv.

Løping betyr ikke nødvendigvis vekttap

For mange mennesker som akkurat har begynt innen treningsområdet, tror de at løping vil føre til vekttap. Men sannheten er at det ikke nødvendigvis er tilfelle for alle. Noen mennesker kan gå ned i vekt når de begynner å løpe, men noen kanskje ikke. Noen mennesker trenger en form for vekttrening for å gå ned i vekt, så det er greit å huske på at hvis du prøver å gå ned i vekt, er løping kanskje ikke det eneste alternativet for å hjelpe deg med å nå disse målene.

Vital every day

Aktiviteter er flotte med venner

Som mange andre treningsaktiviteter kan det være mye morsommere å komme i gang på sofaen til 5K-programmet hvis du gjør det med venner eller familie. Det er en fin måte å holde vennene dine ansvarlige, og de kan hjelpe deg med å stå opp tidlig om morgenen når du ikke har lyst til å gå en tur eller jogge. Hvis å løpe en 5K alltid har vært et mål for deg, få en venn sammen for å hjelpe deg med å holde deg i sjakk og føle en følelse av prestasjon og prestasjon sammen med treningskameraten din.

Vital every day

Ikke glem kostholdet ditt

Hvis vekttap er hovedmålet ditt for å komme i gang med løping, er det viktig å ta hensyn til kostholdet ditt.Sofaen til 5K-programmet kan fungere og kan hjelpe deg med å gå ned i vekt hvis du fullfører programmet og vurderer kostholdet ditt i mellomtiden. Dessverre vil trening alene ikke hjelpe deg å gå ned i vekt. Som noen sier, "du kan ikke løpe fra gaffelen din". Å fikse ernæringen er veldig viktig hvis du starter med et løpeprogram og samtidig har som mål å gå ned i vekt.

Det er viktig å huske at sofa til 5K-programmet hjelper folk til å kunne kjøre 5K. Å gå ned i vekt kan være en ekstra fordel for de som vurderer kostholdet sitt og fullfører treningen, men programmet er utviklet for å hjelpe deg med å løpe 5K.

Husk alltid å vurdere kostholdet ditt for å sikre at du får i deg nok hydrering og elektrolytter, at du spiser et sunt og balansert kosthold hver dag og at du får i deg de næringsstoffene du trenger.

Blog posts

 • I am Green in every way - what colour are you? By Susan Gianevsky

  I am Green in every way - what colour are you? By Susan Gianevsky

  When I think of green I think of peas, lettuce, kale, spinach, broccoli & beans. I think of grass, trees and leaves. I also think of my wardrobe as I’m wearing lots of green too - sometimes I feel like...

 • HAPPINESS IS KEY TO FINE TUNING YOUR LIFE – IT IS KNOWN AT THE GUT CONNECTION

  HAPPINESS IS KEY TO FINE TUNING YOUR LIFE – IT IS KNOWN AT THE GUT CONNECTION

  When we’re happy, we’re more likely to get things done and maintain good habits. Happiness, you might wonder what has this got to do with staying healthy and focusing on wellbeing, but the connection between serotonin and your wellbeing  is...

 • I am WOMAN 2023

  I am WOMAN 2023

  I love my SKIN - I love my HAIR – I love my CELLS – I love my ORGANS – I love ME I have always said that being a woman is a gift and we all need to embrace...

Sign up to our newsletter

Receive special offers and first look at new products.

vital all in one